Охранителен състав

Социален статут на управленския и охранителния състав

 

 

Образователна квалификация на управленския персонал и
охранителния състав в проценти

 

Охранителният състав е лицензиран, отговарящ на изискванията на Закона за частната охранителна дейност. При подбора на охранителите се изискват умения, според специфичните особености на обектите, поети за охрана. Личният състав на фирмата преминава задължително първоначално обучение по Програма „Минимум“ според изискванията на Закона за частната охранителна дейност, задължителна периодична стрелкова подготовка, бойно-приложни техники и тестове за психологическа пригодност.
В „Петромакс Секюрити Груп” ООД сe проведе обучение на 130 охранители по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2007 – 2013 на ЕС, проект: „Разширяване на компетенциите на охранителите в съответствие с нормите на съвременната охранителна дейност”.Към настоящия момент в дружеството работят 387 души.

Численост на състава за последните четири години.

 

 

За осъществяване на охранителната дейност се използват автомобили с различна проходимост, а за СОТ дейността и мотоциклети. Фирмата разполага с богат автомобилен парк – джипове “Чероки”, “Ленд Ровър“,Бус Опел“Синтра” Ауди, Тойота „RAV“, Тойота „Ярис“, Опел „Вектра“, Опел „Астра“и мотоциклети „Хонда“. Всички превозни средства са собственост на фирмата. Охранителният състав е обурудван със зимно и лятно фирмено облекло, средства за задържане и самозащита – палки, белезници, бойно и газово оръжие, прожектори, радиостанции и мобилни телефони.

Фирмата работи съвместно с Карате клуб „Петромакс” където се обучава охранителния състав. Има сформирани групи за бързо реагиране (автопатрули), личният състав на който е преминал успешно курс за охрана на лица, обекти, инкасо и специални товари.
В момента дружеството осъществява физическа охрана на повече от 64 обекта на територията на Софийска, Плевенска, Врачанска, Варненска, Ловешка, и Видинска области, част от които са: УМБАЛ „Д-р Г. Странски“ ЕАД – Плевен, „Търговия на едро“ АД, „Рубин“ АД, обекти на Военномедицинска академия в гр. Варна, Хисаря, Нареченски бани, Банкя, Плевен, „Топлофикация-Плевен“ ЕАД, Агенция „Пътна инфраструктура“ – Плевен, „Хранителни стоки – Плевен“ АД, „Паме“ ООД, „Сторгозия“ АД, „ИТА България“ ООД, фабрика „Финтекс“ – Хасково, „Гояма мелница“ – Червен бряг и Видин и др.
Обектите на СОТ охрана към настоящия момент са над 1030, включващи магазини, банки, автосервизи, автокъщи, бензиностанции и частни жилища.
Дружеството притежава индивидуален лиценз за изграждане, поддържане и използване на обособена далекосъобщителна подвижна мрежа. Използваната сигнално-охранителна и видеотехника е на водещи фирми в бранша: JVC – Япония, Paradox Security – Канада, Visonik – Израел и др.
Фирмата е пълноправен член на Националната асоциация на фирми за търговска сигурност и охрана (НАФТСО) и на Сдружението на охранителните фирми (СОФ) в България.
От месец юли 2007г. в дружеството е внедрена и се прилага система за управление на качеството в съответствие с изискванията на EN ISO 9001:2000, актуализирана с ресертификация EN ISO 9001:2008 год. през месец юли 2010 год. От месец Октомври 2012г. в дружеството има внедрена система за управление на здравословни и безопасни условия на труд OHSAS 18001:2007
Дружеството съгласно Закона за класифицираната информация във връзка с изпълнение на физическа охрана и охрана със СОТ по Наредбата за специалните поръчки притежава:
 Разрешение за достъп до ниво „Поверително“ на Управителя, който е и служител по сигурността на информацията;
 Удостоверение за сигурност въз основа на извършено обикновено проучване на юридическото лице;
 Сертификат за регистратура за класифицирана информация.

ИЗБОРЪТ Е ВАШ, СИГУРНОСТТА НА ВАШИЯ ДОМ, СЕМЕЙСТВО, ОФИС, БИЗНЕС МОЖЕ ДА БЪДЕ ПОВЕРЕНА НА „ПЕТРОМАКС СЕКЮРИТИ ГРУП“ ООД – ВАШИЯТ ПАРТНЬОР!